Grootste zonnepanelendak van Drenthe ligt in Sleen


Deze diashow vereist JavaScript.


Op het dak van de werkplaats van het Waterschap Velt en Vecht in het Drentse Sleen ligt een oppervlakte van 2000 m2 aan zonnepanelen. Gedeputeerde Tanja Klip van de provincie Drenthe gaf het startsein voor het gebruik ervan. De opgewerkte stroom wordt gebruikt voor de rioolwaterzuivering die ernaast ligt.

Het waterschap organiseerde een klein symposium waar onder meer Helga van Leur, bekend als de weervrouw van RTL4, Bert de Vries van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en het Solar Team Twente te gast waren.

Helga van Leur heeft zelf de gevolgen van de klimaatverandering tijdens een reis naar Groenland gezien en ervaren. Tijdens haar lezing vertelt ze ook wat de reden is dat aan de oostelijke kant van de Drents/Groningse Hondsrug een ander klimaat heerst dan aan de westelijke kant van de Hondsrug. Bert de Vries is directeur Energie & Duurzaamheid van het Ministerie EZLI en ging in op de kabinetsplannen over duurzaamheid en het Solar Team Twente laat de plannen zien voor de komende solarraces in Australië. Het team krijgt deze middag een van het Waterschap Velt en Vecht een cheque aangeboden voor de sponsoring van 100 zonnecellen op de nieuwe auto.

Waterschap Velt en Vecht wil deze middag aandacht vragen voor de verdere ontwikkeling van duurzame energie. De installatie in Sleen is goed voor ruim 30 jaar lang gratis stroom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.